Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om een ruimte een compleet andere look te geven. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is tijd, geduld én onze beton ciré. Ons mengsel behoort tot de beste en goedkoopste beton ciré van Nederland. Het is daarom ook erg gewild. Je creëert er binnen een dag of twee de trendy en populaire betonlook in je woning of interieur, waarvan je heel lang zult genieten. Hoe je dat doet, vertel ik je in dit artikel.

Wat is beton ciré?

Indien ik je zeg dat beton ciré Frans is voor gewreven beton, heb ik je eigenlijk niet zo veel verteld. Om te weten wat dit “gewreven beton” is, moet je eerst weten wat beton is. Om te kunnen begrijpen wat beton is, moet ik je vertellen hoe het zich van cement onderscheidt. Beton en cement zijn namelijk geen synoniemen van elkaar, zoals je als leek wel zou kunnen denken.

Cement is namelijk een substantie dat gemaakt wordt door voornamelijk ijzer, aluminium, silicium, calcium en kalksteen met elkaar te vermengen. Het wordt gebruikt om oppervlakten aan elkaar te hechten.

Om beton te krijgen maakt men een mengsel van cement, kiezelstenen, grind, zand en water, waardoor er een steenachtige massa ontstaat waarmee je onder meer kan bouwen. Cement is dus een essentieel ingrediënt van beton, de mortel die je gebruikt om bijvoorbeeld stenen te maken waarmee je een huis bouwt.

Beton ciré daarentegen is cement waaraan beton deeltjes en hars zijn toegevoegd, waardoor het geschikt wordt om te stuccen ( pleisteren). Dit pleisterwerk dient echter een decoratief doel. Je creëert bijvoorbeeld betonlook meubels mee.

Wat kan je ermee?

Beton ciré stelt je in staat om betonlook meubels, zoals onze beton look eettafels te creëren. Maar dit mengsel kent ook nog andere toepassingen. Zo kan je:

– Eén of meerdere muren in je woning er mee bewerken, waardoor bijvoorbeeld je woonkamer drie houten muren heeft en een accentmuur die er beton-achtig uitziet. Een elektrisch haard met beton ciré verwerken, dan heb je een muur die je gasten beslist zal opvallen
– In de badkamer toepassen op de muren, de vloer en je badmeubilair
– Je keuken opvrolijken door je aanrecht ermee te bewerken

Wij verkopen de goedkoopste beton ciré van Nederland, waardoor je voor heel weinig geld met ons kant en klaar product, al kan meedoen met deze trend.

Beton verf VS. Beton ciré

Misschien vraag je je af of je voor een dergelijk beton effect ook gewoon beton verf kan gebruiken. Dat is echter niet het geval. beton verf is namelijk verf dat je gebruikt om beton te schilderen. Je geeft het beton daarmee een beschermende laag die tevens slijt en krasvrij is. Doordat je ook verschillende kleuren beton verf hebt, kan je je betonnen vloer laten opvallen in een anders saaie ruimte. Beton ciré is zoals ik reeds aangaf in tegen stelling tot beton verf, een mengsel waarmee je een betonlook kan bewerkstelligen waar je maar wilt.

Welke voordelen heeft Beton ciré?

Behalve het feit dat je met beton ciré een beton-achtig effect creëert, heeft het nog de volgende voordelen:

– het is hygiënisch: dit komt doordat het schimmelwerende eigenschappen bezit, waardoor bacteriën geen vat op de met dit product bewerkte oppervlakte hebben;
– het is watervast en slijt niet waardoor je het in je badkamer en keuken  kan gebruiken;
– het is naadloos en onderhoudsvrij;
– het is in verschillende kleuren beschikbaar;
– het hecht zich aan haast elk type ondergrond. Je kan beton ciré gebruiken op je betonnen muur, maar je kan het ook toepassen op onder andere hout, gips en tegel.

Beton ciré gebruiken

Normaliter word het gebruik van dit mengsel vaak aan professionele stukadoren overgelaten, maar met wat geduld kan je er ook zelf mee aan de slag.

Het eerste dat je moet doen moet is zorgen dat het geen je met beton ciré gaat behandelen vet- en stofvrij is en ook ontdaan is van afbladderende verflagen. Je moet de ondergrond dus glad schuren en zorgen dat het helemaal schoon is en geen onvolkomenheden heeft. Vervolgens breng je een primer aan.

Aangezien je met onze kant en klare beton ciré niet zelf de verschillende componenten hoeft te wegen en mengen, kan je een eerste dunne laag aanbrengen. Deze dient als ondergrond voor de tweede laag.

Zodra deze schraap laag handdroog is, breng je de tweede laag aan. De volgende dag gebruik je een schuurmachine om je muur of ander voorwerp waar je deze techniek op toepast te schuren. Tenslotte maak je het wederom stofvrij zodat je de bijgeleverde coating kan aanbrengen. Door het aanbrengen van een coating, maak je het geheel waterdicht.

Beton ciré aanschaffen

Wij verkopen de goedkoopste beton ciré van Nederland. Zoals eerder aangegeven betreft ons mengsel een kant en klaar product waarmee je gelijk aan de slag kunt. We hebben het in tal van uiteenlopende kleuren, waardoor je bij ons beslist ook de kleur vindt die je zal helpen om deze trendy beton look in je interieur te bewerkstelligen.

Contact ons daarom gerust voor meer informatie indien met dit artikel je interesse gewekt is of indien je meer wilt weten van het verschil tussen beton verf VS. beton ciré, maar die informatie niet hier gevonden hebt.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu