Wanneer je inspiratie op wil doen voor een nieuwe badkamer dan kom je veel verschillende stijlen tegen. Het kan even moeilijk kiezen zijn welke tegels te nemen en welke badkamer meubels er goed bij aansluiten. Elk jaar lijken er nieuwe trends te zijn en meer opties er bij te komen. Het liefst wil je natuurlijk een keuze maken waar je jaren plezier van gaat hebben. Een tijdloze badkamer welke van al de gemakken voorzien is. Een grote trend in badkamerland welke tijdloos is, is de betonlook badkamer. Zowel in een moderne woning als een huis met een landelijke uitstraling past dit type badkamer perfect. Zowel in vloeren, meubels en muren kan je de betonlook creëren in je badkamer. Wij geven je graag al de informatie en mogelijkheden van de betonlook.

Wat is Beton Ciré precies?

Wanneer je een betonlook in de badkamer overweegt is het belangrijk om eerst meer te weten te komen over de Beton Ciré, het materiaal waar de betonlook producten vaak van gemaakt wordt. Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort welke bijna overal kan worden aangebracht. Het heeft als voordeel dat het slijt en watervast is. Wanneer je Beton Ciré toevoegt aan je badkamer zal je merken dat het niet snel glad wordt wanneer het nat is geworden van bijvoorbeeld de douche. Beton Ciré zie je in verschillende versies, mat of gevlekt. Niet alleen zoals vaak gedacht wordt in het muisgrijs maar ook in allemaal andere kleuren, veelal grijstinten, zoals wit, antraciet, beton grijs en midden grijs. Buiten Beton Ciré zijn er ook nog andere materialen welke in een betonlook badkamer kunnen worden gebruikt. Denk daarbij aan microbeton en -cement of tadelakt welke vergelijkbaar zijn. Verschil zit hem in de hardheid, microbeton is het hardste soort stucmateriaal wat er te vinden is. Ook wordt microbeton vaak voor buiten gebruikt.

Beton Ciré gebruiken voor een betonlook badkamer

Doordat Beton Ciré vanuit zichzelf een goede hechting heeft kan het makkelijk op verschillende oppervlakten worden aangebracht. Wil je graag een betonlook badkamer maar heb je geen idee of de ruimte en de ondervloer zich hier wel voor leent? Vraag er dan zeker naar bij een badkamerspecialist. Zij kunnen dan aangeven welke mogelijkheden er allemaal zijn. Doordat Beton Ciré waterdicht is, is het een prima materiaal om te gebruiken in de betonlook badkamer en dan bijvoorbeeld in de inloopdouche. Nadat de Beton Ciré is aangebracht in de betonlook badkamer is het belangrijk om alles van een extra coating laag te voorzien. Hierdoor is de betonlook nauwelijks te beschadigen. Houd er in de badkamer wel rekening mee dat het water wel moet aflopen. Stilstaan in een douchebak of op de vloer van de betonlook badkamer is dus niet gewenst.

Is een professional nodig om de betonlook badkamer te creëren?

Het is aan te raden om het stucwerk door een stukadoor te laten doen. Ben je echter helemaal fan van Do It Yourself-en, dan kan je natuurlijk ook zelf een betonlook badkamer maken. Wel is het handig om dan van tevoren een cursus Beton Ciré aanbrengen te volgen. Deze cursus duurt vaak een dag en hiermee leer je al de kneepjes van het vak. Zo weet je zeker dat je zelf bij het creëren van je betonlook badkamer geen fouten zal maken. Belangrijk is ook dat je er rekening mee houdt dat je wel echt te werk moet gaan alsof je een stukadoor bent. Veel mensen denken dat ze de betonlook badkamer ook met een likje beton verf kunnen creëren, dat is echter niet het geval.

Al de voordelen van betonlook op een rijtje

De betonlook is makkelijk te combineren met andere materialen zoals hout

Beton Ciré is waterbestendig en slijtvast waardoor het voor een lange tijd mee zal gaan

Beton Ciré is naadloos

Het hecht zich makkelijk aan allerlei oppervlakken, het hecht zich vast aan een betonnen muur maar ook op hout, gips en tegel.

Beton Ciré bevat schimmel afwerende bestanddelen waardoor bacteriën geen vat op Beton Ciré zullen krijgen.

Een betonlook muur in je betonlook badkamer

Hoewel we het DIY-proces van het stucen van de badkamer in de betonlook al hebben genoemd is wel altijd een erkende stukadoor inhuren de beste optie. Dat kan bij Trendmeubel de nummer 1 in betonlook meubels in Nederland. Doordat ze specifiek gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van de betonlook kunnen ze daar ook de beste prijs voor bieden. Zelf kan je via een makkelijke tool berekenen wat de kosten zullen gaan zijn voor het stucen van de badkamer. Belangrijk om te weten is dat de prijzen all inclusive zijn, zo heb je achteraf geen verassingen. Op de website van Trendmeubel kan je gelijk inplannen wanneer de stukadoor bij je langs kan komen. Daarnaast krijg je ook nog eens jaar garantie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu