De betonlook muur! Kan dat met behang?

Het karakter van een oud fabriekspand kil en koud? Niet als het aan jou ligt! De betonlook sluit perfect aan bij jouw stijl en smaak. Sterker nog, jij overweegt om één of meerdere wanden die echte betonlook te geven. Maar hoe creëer je dit? Kan een betonlook behang wellicht de uitkomst voor jou bieden? Middels dit artikel geven we je graag meer informatie.

Beton in je interieur

In veel interieurs is beton tegenwoordig terug te vinden. En niet voor niets. Het materiaal staat bekend om zijn natuurlijke uitstraling, het is stoer en het geeft een geleefd, robuust karakter aan een woning.

De zogeheten industriële woonstijl, waarbinnen de betonlook uitstekend past, is daarbij helemaal van deze tijd.

Een betonlook muur

Deze industriële woonstijl leent zich tevens goed om te spelen met diverse andere stijlen en materialen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere betonlook muur, in combinatie met het natuurlijke en warme van een houten boomstam eettafel (https://trendmeubel.nl/boomstam-tafelblad-kopen/). Op deze manier komt jouw betonlook muur nog beter tot zijn recht en weet je van jouw wand een ware blikvanger te maken.

Wanneer je jouw muur wil voorzien van de betonlook, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te bewerkstelligen.

Betonlook behang

Om te beginnen is er het betonloon behang. Om een goed beeld te kunnen krijgen van het betonlook behang zullen we allereerst even dieper ingaan op de verschillende soorten en dito werkwijzes.

Soorten behang

– Papierbehang. Dit soort behang is een van de meest gebruikte behangsoorten. Het is in veel variaties te verkrijgen en het in bovendien relatief goedkoop. Daarnaast is het makkelijk aan te brengen. Er kleven echter ook nadelen aan het gebruik van papierbehang. Zo is het vochtgevoelig en de ondergrond dient volledig effen en egaal te zijn om een mooi resultaat te krijgen.

– Vliesbehang. Deze behangsoort bestaat uit textiel-, papier- en kunststofvezels. Het grootste voordeel van vliesbehang is dat het een stuk steviger is dan papierbehang. Daarentegen is het veelal duurder en lichtere kleuren vliesbehang kunnen doorschijnend zijn.

Vinylbehang. Hierbij bestaat de toplaag uit kunststof (vinyl), waardoor deze vochtbestendig is. Ook worden oneffenheden op de muur met vinylbehang goed gecamoufleerd. Het is een sterke behangsoort en daardoor scheurvast. Vinylbehang is echter de duurste behangsoort en het is het moeilijkst aan te brengen van de drie behangsoorten, omdat het vrij dik en zwaar is. Ten slotte kan de muur niet ademen.

Al met al kleven er aan elk soort behang dus zowel verschillende voor- als nadelen.

Ten slotte dient er ook opgemerkt te worden dat behang, ongeacht welke soort, in principe zeer moeilijk te herstellen is. Met name in een huishouden met kinderen en/of huisdieren kan dit een groot nadeel zijn. Daarnaast is behang vrij moeilijk om weer te verwijderen. Wanneer je behang aanbrengt op te vochtige of te droge ruimtes/plekken in huis kan dit als gevolg hebben dat het behang op plekken zal loslaten.

Betonlook behang in jouw interieur

Dat je kiest voor een betonlook op jouw muur staat buiten kijf.

Zoals gezegd staat beton voor robuustheid, voor karakter. Het is een heel puur en natuurlijk materiaal. De vraag is nu of je dit effect met een betonlook behang kan weten te creëren.

Wat je wellicht zo aanspreekt aan de betonlook is dat het zo ‘eigen’ is. Elke betonmuur is immers uniek, met een stoer karakter, met veegpatronen etc. Welk behang je ook zal kiezen, dit effect is helaas onmogelijk neer te zetten door gebruik te maken van een betonlook behang.

Betonlook verf

Een andere manier om een betonlook neer te zetten op jouw wanden, is met behulp van betonlook verf. Echter, qua look behoud je in dit geval echter hetzelfde effect als met behulp van betonlook behang: het heeft toch niet dat gevoel en het typische karakter van écht beton.

Deze zaken in acht genomen, komen we bij de laatste mogelijke techniek om een betonlook te creëren. Zie ook: https://trendmeubel.nl/beton-verf-vs-beton-cire-van-trendmeubel-voor-unieke-beton-look-effecten/

Betonlook Ciré

Een laatste methode om een muur te voorzien van een betonlook, is door gebruik te maken van beton Ciré. Maar wat is dit nu precies? Letterlijk betekent beton Ciré ‘gewreven beton’. Het is een watervaste betonstuc, die voor veel toepassingen kan worden gebruikt . Doordat Ciré met de hand wordt aangebracht, kun je exact die look creëren, die jij voor ogen hebt.

Het grote verschil met betonlook behang of betonlook verf zit hem dan ook in het feit dat je met behulp van Ciré veel meer dat ‘echte’ betoneffect kunt realiseren. Het geeft dat pure karakter en de eigenheid die de betonlook zo typeert. Omdat het zo ruw c.q. glad kan worden aangebracht als je zelf wenst, is beton Ciré een zeer geschikte methode om een unieke sfeer neer te zetten.

De beton Ciré is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Behalve de uiterlijke verschillen, zitten er meer voordelen aan beton Ciré. Zo is het zeer krachtig, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. En wist jij dat Trendmeubel de goedkoopste beton Ciré van Nederland levert?

Meer informatie over het gebruik van beton Ciré vind je hier: https://trendmeubel.nl/winkel/trendmeubel-beton-cire/

Liever eerst eens zelf ervaren wat beton Ciré jou allemaal kan bieden? Meld je dan aan voor onze workshop: https://trendmeubel.nl/beton-cire-kopen/

We hopen je middels dit artikel duidelijk te hebben kunnen informeren over het gebruik van betonlook behang en betonlook Ciré. Mocht je na het lezen van dit artikel meer informatie willen over onze Ciré, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bezoek onze winkel.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu