De voordelen van een betonlook muur

Beton ciré is een cementgebonden stucsoort die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. De Grieken en Romeinen gebruikten vele eeuwen geleden beton al als de basis voor hun bouwwerken. Hierbij kan je denken aan bruggen en viaducten. Het beton hecht op bijna alle ondergronden. De veelzijdigheid van het product komt voort uit de volgende eigenschappen:

-Beton ciré is een moderne variant op beton die ontstaan is in Frankrijk

-Beton ciré is de Franse benaming van gewreven beton

Deze soort beton is zeer geschikt voor betonlook muren in badkamers en keukens maar is ook geschikt voor vloeren, openhaarden en meubels. Ook is het mogelijk om het beton te verwerken in de douche of op een terras.

De eigenschappen van beton ciré

De betonlook muren zijn gemaakt door beton ciré. Dit beton heeft vier cruciale eigenschappen, namelijk: Slijtvast, naadloos, hygiënisch en een eeuwenoude herkomst. Hieronder voor alle vier een toelichting:

Slijtvaste betonlook muur

Beton ciré is een sterke maar vooral ook slijtvaste stuc die middels de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op een basis van kalk. Verder is het beton ook nog krasbestendig en water- en vuilwerend. Hier wordt voor gezorgd door middel van een coating die aangebracht wordt op de muur. Door deze coating is het beton zelfs geschikt als aanrechtblad in de keuken. Door deze coating kan het stucwerk wel 16 uur lang tegen thee, koffie, en wijn. Vele gewone aanrechtbladen zijn hier zelfs nog gevoeliger voor. Hierdoor zal het stucwerk niet snel slijten en gaat het extra lang mee!

Naadloos stucwerk van een betonlook muur

De betonlook muren die gemaakt worden van beton ciré zijn watervast en zoals hierboven genoemd slijtvast. In tegenstelling tot tegels hebben deze muren geen voegen. Dit is een erg groot pluspunt, vooral in de douche. Er kan namelijk geen vocht achterblijven in de voegen, wat gevoelig is voor schimmels. De muren zijn hierdoor ook makkelijk schoon te maken en zo wordt er geen kans gegeven aan schimmelvorming.

De hygiëne van een betonlook muur

Betonlook muren zijn zoals hierboven genoemd dus erg makkelijk schoon te maken. Hiernaast is het voor schimmels en bacteriën ook moeilijk om zich te hechten aan een oppervlak van beton ciré. Dit komt omdat de wanden alkalisch zijn afgewerkt. Dit houdt in dat de muur vanuit zichzelf al schimmelwerend is, zo zullen bacteriën zich nog minder snel hechten. Hierdoor is een betonlook muur een zeer hygiënische afwerking in je badkamer. Zo hoef je minder vaak schoon te maken en kost dit ook een stuk minder moeite.

De herkomst van een betonlook muur

Beton werd vroeger al gebruikt door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Zij bouwden hiermee bruggen of viaducten. Beton ciré is de moderne variant op dit product wat al eeuwenlang gebruikt wordt. In Frankrijk zijn betonlook muren al meer dan 10 jaar een hip product. In Nederland is het product nu ook hard op weg om steeds bekender te worden.

Waarvoor is beton ciré geschikt?

Om te weten of beton ciré ook geschikt is voor in jouw huis, is het belangrijk om te weten waar beton ciré allemaal voor gebruikt kan worden. Het is een veelzijdig materiaal wat geschikt is om op bijna alle ondergronden toe te passen. Het maakt dus niet uit of de ondergrond van bijvoorbeeld hout of gips is. Het beton ciré kan hier namelijk gewoon overheen op aangebracht worden. Wat wel erg belangrijk is om te weten is dat de ondergrond wel vormvast en vlak moet zijn. Betonlook muren worden vaak toegepast in woningen, winkels en kantoren. Wat ook goed is om te weten is dat beton ciré ook uitermate geschikt is om te gebruiken in de badkamer. Het is namelijk vloeistof afwerend en hierdoor is de muur minder vatbaar voor schimmels. Ook is het hierdoor extra makkelijk om snel en effectief je muren schoon te maken.

De voordelen van beton ciré op een rijtje

Betonlook muren brengen erg veel voordelen met zich mee. Veel voordelen zijn hierboven al besproken maar we zetten ze graag voor u op een rijtje:

Het product is naadloos en slijtvast, waardoor de muren lang meegaan en makkelijk schoon te maken zijn. Er is echter niet veel schoon te maken omdat het materiaal antibacterieel, vloeistofdicht en vuilafstotend is. Zo kost het lekker weinig tijd om alles schoon te maken, waardoor de betonlook muren onderhoudsvriendelijk zijn. Verder zijn de muren krasbestendig en heeft het een veelzijdige toepassing omdat het op bijna elke ondergrond aangebracht kan worden.

De kleuren van betonlook muren

Beton ciré is in een groot aantal natuurlijke kleuren verkrijgbaar. Er wordt kleur aan de mortel toegebracht door middel van een pigment toe te voegen. Zo heeft elke vloer of wand een unieke uitstraling. Je hebt keuze uit wel meer dan vijftig verschillende kleuren. Hierbij kan je denken aan verschillende grijstinten en warme tinten zoals bijvoorbeeld zandkleur of verschillende kleuren bruin.

Het aanbrengen van een betonlook muur

Wanneer je hebt gekozen voor een betonlook muur komen wij het beton ciré aanbrengen. Het aanbrengen en het laten drogen van een betonlook muur of vloer duurt ongeveer twee weken. Na dit proces kan je voor een lange tijd genieten van een kwalitatieve muur, wand of vloer. Het proces duurt meerdere dagen omdat de vloer of muur in verschillende lagen wordt aangebracht. Elke laag moet een aantal dagen drogen voordat de volgende laag aangebracht kan worden.

Dus als je op zoek bent naar een muur met een unieke uitstraling, die lang meegaat en meerdere hygiënische voordelen met zich mee brengt. Bent u bij trendmeubel aan het juiste adres. Twijfel niet langer en vraag naar de mogelijkheden! Wij helpen je graag met het uitkiezen van een mooie betonlook muur voor in jouw woning, kantoor of winkel. 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu