Suar boomstamtafels

Boomstam tafelblad Suar

Met een boomstam tafelblad haal je een geweldige boomstamtafel in huis, waar je zelf het gewenste onderstel bij kunt bestellen. Wat is er nou zo bijzonder aan een boomstam tafelblad van Suar hout? Daar gaan we het over hebben in dit blog.

Suar is een tropisch hardhout dat afkomstig is van een regenboom. Deze regenboom vindt haar oorsprong in de tropen van Zuid-Amerika. Inmiddels heeft deze regenboom zich verspreid over de hele wereld. Deze prachtige regenboom is te herkennen aan zijn paraplu-achtige uiterlijk. Het bijzondere van deze boom is, dat de bladeren in de avonduren of bij regenachtig weer, op surrealistische wijze opkrullen. De regenboom wordt gemiddeld 20 meter hoog.

Boomstamtafels van Suar hout

Van deze regenboom worden prachtige boomstamtafels gemaakt. Een boomstam tafelblad van Suar hout heeft meerdere voordelen. Het hout is immuun voor termieten die zich graag in droog hout nestelen. Bovendien is Suar hout buitengewoon sterk. Hierdoor kun je lang genieten van je prachtige boomstamtafel van Suar hout. Niet voor niets zijn boomstamtafels erg in trek bij mensen die van een natuurlijke en robuuste interieur houden. Houten meubels zijn dan ook niet meer weg te denken in veel woningen, bedrijven en kantoren.

Jij houdt van een unieke boomstamtafel?

Een is werkelijk een eyecatcher in je woonkamer. Suar hout is van hoge kwaliteit en dat zie je ook terug in de bewerking van een boomstam tafelblad. Door de donkere kern in het binnenste deel van de boomstam, zie je duidelijk het verschil met de buitenste lichtgekleurde ringen. Hierdoor wordt de prachtige en unieke tekening van elke boomstam tafelblad van Suar hout, nog beter zichtbaar. Elke regenboom is weer anders, dus elke boomstamtafel heeft zijn eigen unieke en natuurlijke uitstraling.

Je vindt duurzaamheid ook belangrijk?

Als je net als Trendmeubel oog hebt voor duurzaamheid en je kiest voor een boomstam tafelblad van Suar hout, dan wil je misschien wel weten hoe deze bomen gekapt worden. Door zorgvuldig bomenkap toe te passen, worden kleinere bomen niet langer overschaduwd door grotere bomen. Hierdoor kunnen kleinere bomen weer voldoende zonlicht en voedingsstoffen opnemen. Op deze manier kunnen de Suar regenbomen uitgroeien tot prachtige gezonde bomen. Het bos blijft hierdoor gezond, herbeplanting is overbodig en er wordt met een doordachte, duurzame manier met het hout omgegaan.

Een boomstam tafelblad van Suar hout is een ultieme blikvanger

Een boomstam tafelblad van Suar hout is werkelijk een blikvanger in elk interieur. Met deze  boomstamtafel haal je de natuur naar binnen. Suar hout is niet alleen prachtig om te zien, maar het is ook nog eens goed voor het milieu! Hout heeft een gunstige CO2 footprint. Hierdoor kost de productie van hout weinig energie. Bovendien hebben bomen de eigenschap om lucht te reinigen van CO2 en tegelijkertijd zuurstof te produceren.

Een boomstam tafelblad van Suar hout is een ultieme blikvanger

Bij het kopen van een boomstam tafelblad van Suar hout, raden wij aan om naar verschillende keurmerken te kijken. Deze keurmerken waarborgen de duurzaamheid van het hout. Zo worden bomen met een FSC-keurmerk op een duurzame manier gekapt, waarbij er wordt zorggedragen dat de aangroei altijd meer is dan de houtkap. Met deze handelswijze zorgt men ervoor dat bossen juist kunnen groeien. Leveranciers en meubelmakers van boomstamtafels met een keurmerk, houden rekening met de balans tussen sociale aspecten, natuurbelangen en economische belangen. Een boomstam tafelblad van Suar hout is daarom altijd een weloverwogen, milieubewuste aankoop.

Lees meer over een boomstam tafelblad kopen op onze blogpagina.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu